Knaus breidt het hele gamma uit

Zoals steeds enthousiasme en vernieuwing bij de Duitse fabrikant met het zwaluwlogo. Blikvangers zijn een nieuwe halfintegraal en een mastodont van een integraal op tandemas.

Nog comfortabeler halfintegraal  

De nieuwe halfintegraal Van Ti steelt de show. Hij is slechts 220 cm breed en blijft even lang, toch is er 10 cm extra binnenruimte! Dat dankzij de innovatieve FoldXpand-constructie, waardoor ook de zithoek 12 cm ruimer werd. De zitkussens zijn nog ergonomischer.  

Twee indelingen: 

  • Van Ti 550 MF: hoekbed met aanpalende badkamer, klassieke zithoek 

  • Van Ti 650 MEG: twinbed, centrale keuken en badkamer, maxisalon  

In de kleine 550 MF zit een volwaardige douchecabine naast het hoekbed. Bij de 650 gebruik je een draaibare wand.  

De nieuwe Van Ti is ook te bestellen als Vansation met extra uitrusting: speciale bekleding Winter White met zwarte en witte accenten, een 27” televisie, achteruitrijcamera, cruisecontrol, DAB+ radio, campernavigatie, Truma iNet, CP-Plus paneel, led-dagrijlichten, BWT-waterfilter en 16” aluminium velgen. Beide reeksen komen op een Fiat Ducato-chassis.  

Gigantische middenklasse 

De Live I – vorig jaar in België verkozen tot Kampeerauto van het jaar – voegt met de 900 een mastodont toe op dubbele as. Hij is 861 cm lang met een MTM van 5 ton. Je krijgt een gigantisch salon bestaande uit een L-zitbank, lange zitbank en voorste cabinestoelen, een hefbed van 200 bij 150 cm, een ontdubbelde badkamer en een twinbed achteraan. Standaard is een 70 cm brede deur. Alde warmwater vloerverwarming is optioneel.  

Integraal topsegment  

De luxeliner Sun I krijgt een nieuw opvallend front met zes full-led koplampen in een automotive X-design. Chroom- en carbonlook elementen geven hem een unieke uitstraling. Het interieur heeft een dubbel verwarmde vloer in yachtstijl en een strak interieur. De handgrepen in chroom zwart en het donkere werk- en tafelblad van keuken en zithoek contrasteren met het geïntegreerde verlichtingsconcept in wanden en meubels. In de keuken zit een 177 l grote koelkast met dubbele deur. Twee modellen worden aangeboden, beide op dubbele as. 

  • Sun I 900 LEG: twinbed, aparte badkamer, L-keuken, maxisalon  

  • Sun I 900 LX: centraal bed, aparte badkamer met wastafel tegen voeteinde, L-keuken, maxisalon  

Buscampers 

  • De Boxstar en Boxlife krijgen een groot panoramisch dakraam in de stuurcabine met muggenhor en verduistering. 

  • Beide reeksen zijn verkrijgbaar met de nieuwe pop-updaktent met een slaapoppervlak van 200 bij 135 cm. De USB-aansluitingen en opbergvakken zijn welkome extra’s. 

  • De Boxdrive is voortaan ook verkrijgbaar op een MAN TGE-chassis. 

 

Gepubliceerd op vrijdag, januari 22, 2021 door Steven Durnez

Delen