Kamperen voor rustzoekers: lang leve natuurkampeerterreinen

Op zoek naar een plek om in alle rust te kamperen, zonder animatieteams, drukke kantines of stacaravans in de buurt? Dan zit je goed op een natuurkampeerterrein.

Natuurkampeerterreinen liggen op mooie plekken midden in de natuur, ver van alle drukte, en zijn vaak bescheiden van omvang. Het zijn geen stiltecampings - ook kinderen zijn er welkom - maar respect voor de rust en de natuur is een belangrijke waarde. Sommige terreinen zijn enkel toegankelijk voor tenten, niet voor caravans of campers.

De meeste natuurkampeerterreinen zijn sober ingericht, maar ‘back to basic’ wil niet zeggen dat ze geen comfort bieden. Zowat overal is er een sanitair blok met toiletten, douches en warm water. Sommigen hebben ook stroomaansluiting, of een klein winkeltje. Op veel terreinen mag je een vuurtje maken of kan je vuurschalen lenen.

Om te mogen kamperen op een natuurkampeerterrein heb je een Natuurkampeerkaart nodig: deze kaart is één kalenderjaar geldig en telt voor je gezin of voor een gezelschap van max. 4 personen. Je kan de kaart bestellen op www.natuurkampeerterreinen.nl Daar vind je ook een overzicht van alle officiële natuurkampeerterreinen in Nederland, België en Frankrijk. Met de Kamperen app van Stichting De Groene Koepel (gratis in de app store en Google Play Store) kan je gemakkelijk op zoek gaan naar natuurkampeerterreinen in je buurt.

Gepubliceerd op donderdag, juni 24, 2021 door Lien Lammar

Delen