Kamperen op het Donkmeer in Berlare

Het Donkmeer in Berlare is al jaren een hotspot voor wandelaars, fietsers, liefhebbers van lekker eten en kampeerders. Nu komt daar nog een beleving bovenop. Dankzij ‘Vlotjes kamperen’ kan je er nu ook op het uitgestrekte meer logeren.

Koffie op het terras

Tussen de vlindertuin en de landtong liggen vijf vlotten op het water. Elk vlot is 25 m2 groot en beschikt over een tent, een terras en een roeibootje. ‘Weg van de drukte, dicht bij elkaar’ is de baseline van Vlotjes kamperen. Hoe zalig moet het zijn om ’s avonds de natuur tot rust te zien komen en ’s ochtends te ontwaken als het leven op en rond het water weer tot leven komt? Vogels, vlinders en libellen zijn de vaste bewoners van het Donkmeer en ook onder het wateroppervlak beweegt er heel wat.

Aan wal valt van alles te beleven. Zo kan je de alpaca’s knuffelen in de aaidierenweide, zonnen op het strand van recreatiedomein Nieuwdonk of fietsen naar de Kalkense Meersen en terug. Bij een wandeling rond het meer hoort een tussenstop in één van de vele restaurants rond het meer die paling serveren.

De uitbating van de vlotjes gebeurt in samenwerking met vzw De Sperwer, een voorziening voor mensen met een beperking. Zij staan in voor het onthaal en het onderhoud van de vlotten. Aan hun gebouwen bevinden zich ook het toilet en de douche, hoewel elk vlot ook beschikt over een noodtoilet.

De vlotjes worden verhuurd van mei tot en met september. In het weekend enkel mogelijk vanaf twee nachten.

Gepubliceerd op maandag, juni 6, 2022 door Marijn Follebout

Delen