Kamperen in een bommenveld: “Gelieve je piketten niet te diep te steken”

In ‘t Hof Bellewaerde, een nieuwe camping in de Westhoek, slaap je op een slagveld uit de Eerste Wereldoorlog.

Eentje voor oorlogsfreaks en adrenalinezoekers: ‘t Hof Bellewaerde. De camping, die op 2 april de deuren opent in Ieper, ligt namelijk op een oud slagveld. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vonden er in de regio hevige gevechten plaats en regelmatig diept een boer nog explosieven uit die tijd op. Een van die boeren maakte zelfs een kunstwerk van obussen, te bewonderen aan de ingang van de camping.

Toch kunnen kampeerders in ‘t Hof Bellewaerde op beide oren slapen. “De veiligheid is uitgebreid onderzocht”, zeggen uitbaters Koen Neyrinck en Renée Declerck in Het Laatste Nieuws. “Zolang je de piketten voor de tent niet dieper dan dertig centimeter in de grond klopt en barbecues en vuurtjes minimum een halve meter boven de grond plaatst, hoef je niet bang te zijn. Anders hadden we nooit een vergunning gekregen.”

Toeristen die de de loopgraven en andere overblijfselen van de Groote Oorlog willen bezoeken, alsook wandelaars en fietsers die de rust van de Vlaamse velden opzoeken, kunnen terecht in ‘t Hof Bellewaerde vanaf 2 april 2021. €10/nacht voor een camper of caravan, inclusief auto, €5/nacht voor een tent. Meer info op de Facebook en website van de camping.

Gepubliceerd op woensdag, maart 24, 2021 door Tom Peeters

Delen