Kamperen aan de bosrand in Haspengouw

Helemaal tot rust komen in de mooie natuur van Vochtig-Haspengouw.

De Demer stroomt door Bilzen. Langs zijn oevers glooit het landschap. Landcommanderij Alden Biesen is een omvangrijk domein met prachtig aangelegde tuinen. Naast het erfgoed zijn de 40 hectare aan hoogstamboomgaarden de absolute blikvangers. Een vlonderpad walst er doorheen. Vanuit de Landcommanderij doen verschillende bewegwijzerde wandelroutes met kleurtjes aangeduid het omliggende landschap aan. Er zijn zowel routes geschikt voor rolstoelen en kinderwagens als routes voor mensen die er een stevige daguitstap van willen maken.

Spoorfietsen

Wie er een fietsvakantie van maakt, raden we aan de kaart ‘Het Rijke Verleden’ (3 euro) aan te schaffen bij Visit Bilzen. Op de kaart staan zeven knooppuntroutes langs het kastelen, abdijen, musea en topadresjes in de streek.

De Railbike tussen Munsterbilzen en Gellik is nog steeds dé topattractie in Bilzen. Je stapt eerst een viertal kilometer om dan met de railbike dwars door de prachtige natuur te fietsen. Twee mensen trappen en achteraan is er plaats voor twee anderen om te genieten van het uitzicht. Halverwege is er een picknickstop.

Een bijzonder adresje is ’t Vlierhof in Beverst bij Bilzen. Ze hebben er een eigen moestuin en serveren er uitsluitend bio- en seizoensproducten. Wel even reserveren.

Kampeermogelijkheden

Op stap met de tent of kamperbusje? Dan is De Krekelwei een aanbevolen rustplek. Je kampeert er aan de rand van de bossen van Schoonbeek. Normaalgezien wordt hier ecoglamping aangeboden, maar in 2022 trekken de zaakvoerders er even de stekker uit. Ze bieden hun natuuroase wel nog aan voor passanten tussen 15 mei en 31 augustus. Reserveer je plek op voorhand via dekrekelwei@gmail.com.

Gepubliceerd op dinsdag, mei 17, 2022 door Marijn Follebout

Delen