Go West! Aanbod camperplaatsen breidt gevoelig uit in West-Vlaanderen

In 2018 konden camperaars nog op 725 plekken in de provincie terecht. Vorig jaar waren dat er al 911, een stijging met 230.

Volgens Focus-WTV, de regionale televisiezenders van West-Vlaanderen is het uitgebreide aanbod een gevolg van inspanningen van toeristische dienst Westtoer. Die zet ondernemers en gemeenten aan om geld te steken in kwalitatieve camperplekken.

Provinciale subsidies doen de rest. Van de 230 extra camperplaatsen liggen er 170 aan de kust: van west naar oost verbeterde de infrastructuur in De Panne (+10 plekken), Nieuwpoort (+56), Westende (+39), Middelkerke (+15), Bredene (+8) en Blankenberge (+42). Ook in het hinterland kwamen er extra plaatsen, in Gistel, Menen en Vleteren.

Toerisme Vlaanderen tracht bovendien de kwaliteit van de kampeerbeleving op de verschillende plaatsen te verbeteren. In dat opzicht volgen vijf West-Vlaamse kampeerbedrijven een intensief begeleidingstraject, waarbij experts hen de nodige tips geeft om de kampeerder nog meer in de watten te leggen.

Overigens vinden mensen met een camper sowieso al vlot de weg naar West-Vlaanderen. In de zoektocht naar de beste camperbestemmingen van België kwam Campercontact uit bij drie locaties in West-Vlaanderen. Waaronder De Bonterie in Diksmuide, hierboven op de foto.

Gepubliceerd op zondag, juni 13, 2021 door Tom Peeters

Delen