Glampen in je achtertuin (of elders)

Op vakantie in je eigen tuin: waarom niet? Het voorbije jaar heeft ons doen beseffen dat je niet altijd ver weg moet gaan om er even tussenuit te zijn.

Dat viel ook de Limburgse ondernemer Victor Lekanne op. Onder de naam Wild at Home maakt hij luxueuze lodgetenten uit duurzame, kwalitatieve materialen. Met hun houten vloeren en stormbestendige zeilen zijn de tenten echte ‘buitenkamers’ die voor de ultieme glampingervaring bij je thuis zorgen.

De tenten zijn ook perfect in te richten als poolhouse, extra slaapkamer, clubhuis voor de kinderen, dé plek voor tuinfeestjes met vrienden,… Ze worden op maat gemaakt in Victors eigen atelier in Stevoort, en kunnen voorzien worden van verwarming en elektriciteit. Daar hoort natuurlijk een flink prijskaartje bij: reken al snel een paar duizenden euro’s voor het kleinste model.  

Geen tuin of groot budget? Dan kan je op deze plekken fijn gaan glampen:

  • Op Landgoed Omorika in Ravels slaap je in een ingerichte tipi met houten vloer, in een écht bed.
     
  • Voor glamping met een prachtig uitzicht moet je bij Durbuy Green Fields zijn, waar je kan kiezen uit tal van luxueus ingerichte tenten vlakbij Adventure Valley, het grootste avonturenpark van België.
     
  • Boek een boerderijvakantie in Nederland met Farmcamps en logeer in een echte safaritent of ranchtent met ingerichte keuken én toilet. Kinderen mogen een handje meehelpen met de boer of spelen op de hooizolder.
Gepubliceerd op donderdag, mei 20, 2021 door Lien Lammar

Delen