Frankia viert verjaardag in sixties-stijl

Frankia viert zijn 60ste verjaardag met een speciale ‘1960’-editie, het jaar waarin het Duitse premiummerk het levenslicht zag. Verder krijgen de populaire M-Line Neo- en Yucon-series nieuwe indelingen.

Party like it’s 1960  

De 1960 (Fiat Ducato 160 pk, 786 cm) is een combinatie van nieuwe ideeën en een vrijwel complete standaarduitrusting. Deze tandemasser met een MTM van 5,5 ton krijgt standaard een Thule-luifel van 5,5 meter lang, televisie, Teleco Twin Sat Flatsat antenne, navigatie, maar ook een automatische versnellingsbak en drie geïntegreerde zonnepanelen van elk 110 watt in combinatie met twee krachtige gelaccu’s. De verswatertank is maar liefst 300 liter groot. Een Alde-vloeistofverwarming en een omvormer van 1700 watt maken het plaatje compleet.  

De lay-out is compleet nieuw. Deze werd nog niet aangeboden in andere reeksen. Noem het gerust een evolutie van de F-Line en Titan-series. Naast het eiken- en walnootinterieur krijg je hier een derde optie met witte wanden en lichtbruine kastkleppen. Een donkere bekleding vormt een mooi contrast met de lichte kleuren. Het interieur bestaat uit een ruime face à face-zithoek waar plaats is voor een 32” televisie. De open keuken is een verlengde van de zitbank en heeft een uitschuifbare vitrinekast en een verzonken gasvuur. De badkamer is 10 cm breder en 50 cm dieper in vergelijking met andere modellen. Dat maakt het makkelijker om het toilet te gebruiken met gesloten deur. Wees er wel snel bij, want er worden slechts 60 eenheden voorzien!  

Nog meer nieuws 

De vorig jaar zeer enthousiast onthaalde Neo-halfintegraal op Mercedes Sprinter met Al-Ko-chassis krijgt er met de Neo MT 7 GDK (twinbed) een nieuwe indeling bij. De zitbank achter de passagiersstoel ontbreekt, waardoor de keuken ruimer is en er plaats is voor een compressorkoelkast van 138 l.  

De M-Line T, halfintegralen op Mercedes Sprinter, krijgen een verbeterde zitbank met verstelbare rugleuning en een zitvlak dat verlengd kan worden. Er zit ook een ruime lade onder. Alle QD-indelingen met vrijstaand bed krijgen nieuw ontworpen kleerkasten, waardoor je meer bewegingsvrijheid geniet.  

Buscampers 

De buscamper Yucon krijgt er een derde model bij, ook op Mercedes Sprinter chassis. De 7.0 GD krijgt een grote zithoek en twinbed achteraan.  

Gepubliceerd op vrijdag, januari 22, 2021 door Steven Durnez

Delen