Fietsroute van de maand: West Loop (Slovenië)

I want to ride my bicycle! In Europa kunnen pedaalhelden eindeloos cruisen op verkeersluwe fietsroutes die de mooiste plekjes aandoen. Wij stellen er regelmatig eentje voor. Deze aflevering: West Loop in Slovenië

Van woeste bergen tot romantische wijngaarden: Slovenië heeft het allemaal. De West Loop neemt je mee op een onvergetelijk fietsavontuur door dit kleine maar veelzijdige land. De route werd uitgestippeld door de Amerikaan Joe Cruz, die naast professor filosofie ook een doorwinterd avonturier en fervent bikepacker is. The West Loop is een lus, dus je kiest zelf waar je begint en waar je eindigt.

De hele lus is goed voor 420 kilometer fietsplezier door een prachtig, gevarieerd landschap. Enkele hoogtepunten: hoofdstad Ljubljana met haar gezellige pleinen en historische gebouwen, de bergtoppen van het Triglav National Park met haar gletsjermeren en watervallen, de azuurblauwe Soča rivier en de glooiende wijngaarden van Brda. De route vraagt best wat ervaring en conditie: niet alle wegen zijn verhard en het traject kan soms flink stijgen en dalen.

Kampeermogelijkheden

Wildkamperen is verboden in Slovenië. Op de route zijn voldoende campings en hostels te vinden. Sommige campings verhuren ook tenten, als je liever wat gewicht op je fiets wil sparen. Meer details over de route vind je op Bikepacking.com, waar je ook de gpx-track kan downloaden. Op Komoot, een platform waarop je routes kan vinden, plannen en delen, kan je een uitgebreid verslag lezen over The West Loop.

Algemene informatie over fietsen in Slovenië vind je op www.slovenia.info

Gepubliceerd op maandag, februari 7, 2022 door Lien Lammar

Delen