Een oude schoolbus of een iglo van strobalen: geen slaapplek is te gek

Je hoeft niet ver te gaan om je even helemaal weg van de wereld te voelen. Vraag dat maar aan de Nederlandse reisblogger Renske Borst.

In haar boek (Te) Gekke slaapplekken bundelt ze vijftig originele slaapplekken in Nederland en Vlaanderen waar je met plezier een nachtje zou willen doorbrengen. Wij plukten er vier adresjes uit voor wie houdt van kamperen met een vleugje comfort.

  • Ooit al in een iglo van strobalen overnacht? Dat kan in Oldehove, een klein dorpje in het Nederlandse Groningen. Je slaapt er – volgens Renske – hemels op een matras van stro, in een stro-iglo midden in het weiland. Er staan vier iglo’s die elk een terras en een picknicktafel hebben, en een klein kacheltje om het binnen warm en knus te maken.
     
  • Slapen op het water klinkt heel idyllisch, en dat is het ook. Peddel met een Canadese kano naar je eigen kampeervlot op de Steenbergse Vliet in Noord-Brabant (NL). Zet je klapstoeltje open, kook een potje soep en geniet van een prachtig zicht over het wuivende riet en het blauwe water. Er zijn ook kampeervlotten te huur in Utrecht (NL), Het Limburgse De Wissen(BE) en - niet in het boek - het West-Vlaamse Zuienkerke.
     
  • Op camping De Lakens mag het best wat bijzonder zijn. Je kan er slapen in een backpackshack met hangmat voor de deur, in een oude schoolbus met eigen keuken en toilet of in een Airstream, een glimmende,  hippe Amerikaanse trailer. Allemaal op wandelafstand van het strand, want de camping ligt in Bloemendaal aan Zee (NL). 
     
  • Bush Box is een minihuisje in het bos, ergens tussen Kalmthout en Brasschaat. Je hebt er géén wifi, maar wel alle tijd om te luisteren naar de vogels, eekhoorns te spotten of een koudwaterbad in te duiken na een ontspannende saunabeurt.

 

 

 

Nog meer toffe tips? (Te) Gekke slaapplekken van Renske Borst is uitgegeven bij mo’media (16,99 euro), nu te koop in de boekhandel.

Gepubliceerd op vrijdag, mei 7, 2021 door Lien Lammar

Delen