Düsseldorf tijdelijk de grootste camping van Europa tijdens het Caravan Salon

(c) Messe Düsseldorf / Tillmann

Het Caravan Salon in het Duitse Düsseldorf, het eldorado voor ieder met een huis op vier wielen, breekt dit jaar alle records. Van 26 augustus tot en met 4 september laten 736 exposanten uit 34 landen in hun kaarten kijken.

Elke zichzelf respecterende camper- of caravanbouwer is aanwezig op wat de organisatie “’s werelds grootste evenement voor mobiele vrije tijd” noemt. Zowel gerodeerde liefhebbers als beginners maken er in 16 hallen kennis met de trends en nieuwtjes wat betreft campers, caravans en kampeerbussen, maar ook met natuur- en reisbestemmingen.

Zo kan je op het buitenterrein praktische tips krijgen om eigenhandig een camper uit te bouwen. Experts vertellen je welke bouwmaterialen het lichtst zijn, hoe je zelf elektriciteit of water installeert en welke kosten daarmee gepaard gaan. Ook boeren of wijntelers die een camperplaats willen aanbieden, vinden in Düsseldorf de nodige informatie om aan de slag te gaan. Verder kunnen bezoekers e-bikes, e-scooters en ecomovers aan een testrit onderwerpen op een speciaal daarvoor aangelegd parcours.

Beginnende camper- en caravanfans moeten dan weer in hal 7 zijn. In die Starter Welt, ofte starterswereld, leren ze waarop ze moeten letten bij de aankoop of huur van campers en caravans, met welke wettelijke bepalingen ze rekening dienen te houden en hoe ze hun reis best voorbereiden. Heb je al een voertuig gekocht en kriebelt het om de wijde wereld in te trekken? In dezelfde hal krijg je aantrekkelijke reisroutes voorgeschoteld en maak je kennis met uiteenlopende bestemmingen, van Mexico tot Noorwegen.

Met 3500 staplaatsen wordt Düsseldorf ook tijdelijk de grootste staplaats van Europa. Op de camping, open van 22 augustus tot en met 5 september, kan je na elke dag nakaarten met gelijkgezinden onder het genot van een drankje of een barbecuemaaltijd.

Weet je niet waar eerst lopen? Of kan je niet wachten. Via de website van het Caravan Salon kan je vooraf een individuele route uitstippelen. Kwestie van zeker niets te missen. Tickets via de webwinkel.

Gepubliceerd op maandag, augustus 22, 2022 door Tom Peeters

Delen