In dit Vlotkamp in de West-Vlaamse polders slaap je op het water

Op Domein Polderwind opent deze zomer Vlotkamp, een tentenkamp op een waterplas. Slapen in een tent op een vlot, op de licht deinende ritme van het water: geef toe dat het klinkt als een droom.

Een kampeerterrein staat niet langer synoniem met een lap verdord gras. Tegenwoordig bivakkeren avonturiers ook in boomhutten of op vlotten. Op Domein Polderwind in Zuienkerke kan het allebei: na het succes van het Boomkamp opent daar op 1 juni het Vlotkamp. Met een kano peddel je naar een van de acht vlotten. Die zijn allemaal genoemd naar vissen uit de plas, zoals de snoekbaars, de sneep of de rivierprik. Een van de vlotten, genaamd Vlagzalm, is via een loopbrug bereikbaar voor rolstoelgebruikers.

Wat volgt, is een lesje in onthaasting. Wifi of elektriciteit is er niet (al zorgt een oplaadbare lamp wel voor licht), rust des te meer. Al zal je wel eens binnensmonds vloeken wanneer je voor een plasje naar het land dient te varen. Bewonder de zonsondergang op het ruime terras en ontwaak ‘s ochtends met een idyllisch plaatje. Snel op Instagram gooien? Nee, hier geniet je van het moment. Elke tent heeft een comfortabel dubbel bed. Gezinnen of vriendengroepen kunnen kosteloos twee à drie matjes bijleggen.

Polderwind 4, 8377 Zuienkerke. Open van 1 juni tot 28 september. Vanaf 120 euro per nacht. Meer info: www.vlotkamp.be

Gepubliceerd op dinsdag, mei 4, 2021 door Tom Peeters

Delen