De nieuwste camperparkings in Limburg en aan de kust

In deze rubriek maken we gewag van enkele nieuwe en interessante camperplekken in België. Deze keer doen we een rondrit van drie plaatsen in Limburg om daarna richting de Belgische kust te trekken. We geven daarbij enkele leuke tips over wat daar in de buurt te beleven valt.

Kompas Westende  

Op de Kompas Camping in Westende kan je terecht voor 39 nieuwe camperplaatsen van maar liefst 70m² groot (zie ook blz. 70). Elke plaats beschikt over een privégrasveld. De luifel openstellen, je stoeltjes uitstellen en social discancing bewaren is hierdoor allemaal geen probleem. Bovendien kan je genieten van alle faciliteiten op de camping. Boeken is kinderspel dankzij de handige online reserveringsformule.

 • Waar? Kompas Camping Westende, Bassevillestraat 141, Westende (Middelkerke), www.kompascamping.be
 • Tarieven & voorzieningen: € 19 (2 p. laagseizoen), € 28 (tussenseizoen) en € 30 (hoogseizoen). Huisdier € 3,50/nacht, extra persoon € 3,95/nacht

Doen in Westende en omstreken!

www.westende.com

Camperparking Lummen

Bij het bezoekerscentrum van het Schulensmeer in Lummen kan je voortaan gratis overnachten op een grote camperplaats die aangegeven staat met bordjes. Er zijn geen voorzieningen, maar het is wel de ideale startplaats voor tal van wandel- en fietstochten. Het centrum van Lummen bevindt zich op slechts vier kilometer afstand. Schulensbroek, waarin het meer gelegen is, is een natuurgebied van ongeveer 200 ha. Het gebied is Europees beschermd.

 • Waar? Bezoekerscentrum Schulensmeer, Zwarte-Brugstraat 2,  Lummen,  www.schulen-smeer.be
 • Tarieven & voorzieningen: gratis, verharde parking, plaats voor vier campers, toilet en vuilbakken beschikbaar in bezoekerscentrum. Hele jaar open, 24/7.

Doen in Lummen!

www.lummen.be

Camperparking Ellikom

Achter hun bedrijf, in de rustige velden en natuur, voorzien Marc en Ria een grote ruimte waar campers terechtkunnen. De camperplaats krijgt op Campercontact niets dan lovende woorden, onder meer voor de vriendelijkheid van de eigenaars. Bovendien zijn de plaatsen ruim en uitgerust met alle voorzieningen die een camperaar wenst. Nog beter: ze zijn inbegrepen in de prijs!

 • Waar? Natuur Mobilhome Parking, Ophovenstraat 209, Ellikom (Oudsbergen), marc.verwaest@skynet.be
 • Tarieven & voorzieningen: € 10 (2 p.) inclusief taksen en nutsvoorzieningen: lozen vuilwater en cassettetoilet, tanken verswater, stroom en vuilnisbakken. De twintig verharde plaatsen zijn ruim 20 meter lang.

Doen in Oudsbergen en omstreken!

 • Ontdek de pracht van de fauna en flora in de Duinengordel, een natuurgebied van bijna 3.000 ha in het hart van de Limburgse Kempen. De landduinen in het gebied hebben een uitzonderlijk reliëf door hun uitgestrekte lengte en hoogte. Het grootste deel werd vanaf de negentiende eeuw bebost met naaldbomen ten behoeve van de mijnbouw.
 • In het archeologisch park De Rieten (Wijshagen) kan je prehistorische en Romeinse vondsten ontdekken.
 • Maak een fietstocht langs drie watermolens: de Rooiermolen op de Itterbeek (Opitter) en de Dorpermolen en Berenheidemolen op de Abeek (Meeuwen).

www.oudsbergen.be

Camperparking Kanne

Sinds kort kan je met je camper ook overnachten in Kanne, en wel aan de brug over het Albertkanaal. Het is een rustige plaats waar vier campers terechtkunnen. Het centrum van Kanne bevindt zich op slechts 500 m afstand, ideaal om een hapje te eten. Maar het is tevens de perfecte uitvalbasis voor fiets- en wandeltochten.

 • Waar? Parking Bezoekerscentrum Brug Kanne, Avergat 5 (N619), Kanne (Riemst)
 • Tarieven & voorzieningen: overnachten op de vier plaatsen is gratis met een maximum verblijfsduur van 12 uur. Naast vuilnisemmers zijn er geen verdere voorzieningen. De plaats leent zich dus meer voor een tussenstop.

Doen in Kanne en omstreken!

 • In het dorp Kanne vind je een aantal merkwaardige mergelsteenwoningen en grotwoningen.
 • De omgeving van Kanne is een bijzonder wandelgebied met tientallen kilometers gemarkeerde wandelingen.
 • De Grotten van Kanne, een mergelgroeve, omvat een museum, ondergrondse feestzaal en champignonkwekerij. De groeve is enkel te bezichtigen met een gids.

www.riemst.be

Gepubliceerd op dinsdag, februari 2, 2021 door Steven Durnez

Delen