Coronavrij reizen in je eigen camperbubbel

Kamperen in coronatijd is ongekend populair. Met je eigen kampeermiddel gaan en staan waar je maar wilt, lekker in de buitenlucht op gepaste afstand van anderen. Met een camper kun je zelfs heel makkelijk je eigen bubbel creëren. Dit zijn de zes belangrijkste bouwstenen:

  1. De reis

Niet met een paar honderd anderen in een vliegtuig naar je bestemming, maar met je eigen, vertrouwde gezelschap onderweg. En ook nog eens in je eigen tempo.

  1. De bestemming

Kun je zelf kiezen en ter plekke aanpassen.  Is het ergens te druk naar je zin? Dan rij je gewoon door naar een rustigere plek verderop.

  1. De uitrusting

Hoe completer jouw camper is uitgerust, hoe minder afhankelijk je bent van externe factoren. Om te beginnen je eigen stroom, gas en water aan boord. Dan een goed uitgeruste keuken, met een ruime koelkast voor de verse voorraad. En tot slot een eigen toilet en badkamer. Een eigen douche is helemaal ideaal natuurlijk.  

  1. De overnachting

Zowel een camperplaats als camping bieden ruimte en vrijheid. Op een camperplaats sta je zo goed als solitair en op een camping heb je meestal de keuze uit meerdere voorzieningen, die wel voor meer contact met anderen kunnen opleveren.

  1. De activiteiten

De rust en stilte van de natuur is natuurlijk bij uitstek geschikt om onafhankelijk van alles en iedereen te kunnen recreëren. Wandelschoenen en fietsen mee dus!

  1. De voorbereiding

Als je zelf zoveel mogelijk van te voren regelt, zoals de boodschappen, en zoveel mogelijk eigen spullen meeneemt, ben je onderweg zo min mogelijk afhankelijk van voorzieningen ter plekke.

Gepubliceerd op dinsdag, februari 23, 2021 door Ed Lodewijks

Delen