Concorde focust op de Liners

De Duitse premiumfabrikant voert niet elk jaar wijzigingen door, hij richt zich liever op één reeks. Dit keer is het de beurt aan de Liner-klasse. Dit keer is het de beurt aan de Liner-klasse.

Om het voor de klant overzichtelijk te houden, vervallen subreeksen en wordt alles onder de naam Liner gebouwd. Nieuw zijn de Liner 990 GI, 996 MI en 1090 GI. Ze krijgen een Mercedes-Benz Atego 7,7 l, 299 pk motor met achterwielaandrijving en een MTM van 12 tot 15 ton, en ook een nieuwe UV- en hittebestendige voorruit en nieuwe achterlichten. 

Ze zijn 10 m lang en 250 cm breed. In de grootste uitvoeringen is plaats voor een Smart of Fiat 500. De slaapkamer valt op door de marmerlook. In de keuken zit standaard een gasfornuis of optioneel een inductiekookplaat. De 177 l koelkast heeft een dubbele deur en een 20 l vriesvak. Optioneel zijn een elektrisch uitschuifbare koffiemachine, een microgolfoven en zelfs een vaatwasser. Het interieur is van warm notenhout met witte en zwarte elementen. Prijzen zitten rond de 350.000 euro. Als het nog exclusiever mag, kies dan voor de speciale Diamond Series.  

Opvallend 

Alle modellen op Iveco Daly chassis krijgen een verwijderbaar stuur om de bewegingsvrijheid in de stuurcabine te verhogen. De Credo-serie krijgt een speciale Red Editon met opvallend rode buitenspiegels en bijpassend exterieurdesign.  

Gepubliceerd op vrijdag, januari 22, 2021 door Steven Durnez

Delen