Citytrippen in de Vurige Stede

Eentje voor je bucketlist: De 374 trappen van de Montagne de Bueren in Luik.

Wallonië heeft er een nieuwe fietsroute bij, en wat voor één. De UNESCO-fietsroute is 491 kilometer lang, verdeeld over elf etappes. De laatste etappe brengt je in de buurt van Luik.

De Cité Ardente, of Vurige Stad, is absoluut een stad om te voet te verkennen. Je vindt er verborgen straatjes, smalle steegjes en evengoed gekende musea en topattracties. De populairste plek is de Montagne de Bueren met zijn 374 trappen. De meesten komen puffend boven.

Op de Citadel heb je een prachtig panorama over de Maasvallei.

Hippe brouwercafés

Een tip voor ingewijden: duw de voordeur open aan de Rue Pierreuse huisnummer 38. Hierachter ligt een trappenstelsel verborgen die je naar de 19e -eeuwse tuinen van een vroeger Minderbroedersklooster brengen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Leuke beleving!

Luik is een winkelstad, met boetiekjes, antiekzaken, ketens en hippe brouwercafés. In de Impasse des Ursulines, vlakbij de trappen van Bueren, bevindt zich zo’n brouwerscafé op een toplocatie. In het kleine straatje En Neuviche vind je de lekkerste eetkroegjes.

Elke eerste zondag van de maand zijn verschillende Luikse musea gratis toegankelijk. Aanrader is onder meer Le Grand Curtius waar 7.000 jaar kunst en geschiedenis van het vroegere prinsbisdom ligt opgeslagen.

Kampeermogelijkheden

Een mooie camping in de buurt is het Domein van Wégimont, waar tentkampeerders, mobilhomes en caravans zijn toegelaten. Het domein beschikt over alle faciliteiten en een openluchtzwembad.

Via www.visitezliege.be kan je dertien themawandelingen en twee fietsroutes gratis downloaden

Gepubliceerd op vrijdag, juni 4, 2021 door Marijn Follebout

Delen