Carthago nu ook op Sprinter

Vorig seizoen deed Mercedes Benz zijn intrede bij de luxueuze integralen. Nu zien we de Sprinter opduiken in de instapreeks c-tourer. De andere reeksen krijgen tal van verbeteringen.

C-tourer op Sprinter 

Ooit begonnen als instapreeks, schuift de c-tourer meer op naar het hogere segment. Hij profiteert van innovaties die we eerder zagen op de Chic C- en E-Line. Een voorbeeld daarvan zijn de optionele full led-koplampen. De integralen en halfintegralen van de c-tourer hebben dezelfde indelingen: drie indelingen met twinbed (143 LE, 148 LE, 149 LE) en één indeling met centraal bed (150 QB). Het overige gamma rust op een Fiat Ducato-chassis. Beide onderstellen hebben voorwielaandrijving en een verlaagd Al-Ko-chassis met de typische dubbele bodem van Carthago. Ze blijven ook een MTM van 3,5 ton hanteren, optioneel is een chassis van 4,5 ton mogelijk. Uiterlijk vallen de nieuwe achtersteven en de nieuwe, bescheiden buitendecoratie op. Binnen is de draaibare schoenenkast onder de zitbank een mooie innovatie. De nieuwe grijze vloer met lijnmotief sluit beter aan bij de rest van het interieur. Indirecte led-strips bepalen de sfeer. Bij modellen met een geïntegreerde douche is de bewegingsvrijheid in de badkamer aangepakt. Ook het bed is makkelijk te bereiken met de uitschuifbare ladder.  

Andere innovaties: 

  • De c-compactline krijgt ook de nieuwe achterzijde en een nieuw dashboard. Optioneel in de keuken is een oven. Een nieuw led-lichtconcept doet zijn intrede.  

  • Chic c-line: integraal en halfintegraal verkrijgbaar op Fiat of Mercedes Sprinter Al-Ko-chassis. De chic c-line I krijgt standaard de nieuwe full led-koplampen.  

  • Chic e-line (Mercedes Benz en Ducato) / S-Plus (Iveco Daily): deze linerklasse onderging vorig jaar een metamorfose als ‘new generation’. Vandaar beperkt het zich tot details zoals een nieuwe praktische lift voor een koffiemachine. Wie kiest voor een Iveco Daily geniet van de vele nieuwe rijassistentiesystemen en assistentiesystemen.  

  • Liner for two: de integraalreeks met zithoek achteraan ondergaat een facelift met een front met full led-koplampen en dagrijlichten in led-glasvezeltechnologie. Een 13 cm hogere grotere voorruit geeft je meer licht en zicht op de weg. Het interieur onderging praktische verbeteringen.  

In alle reeksen zien we de komst van nieuwe 16” aluminium velgen op Ducato Maxi-chassis. Keukens worden voortaan uitgerust met de Dometic 10+-serie koelkasten met dubbele deur. Een oven met grill op borsthoogte is optioneel in de onderkast van de keuken. Het interieurdesign is verkrijgbaar in heel wat nieuwe meubelvarianten.  

Gepubliceerd op vrijdag, januari 22, 2021 door Steven Durnez

Delen