Bürstner is van alle markten thuis

Van de compacte Travel Van tot de luxeliner Élégance én een nieuwe reeks buscampers in het middensegment: het Bürstnergamma is in 2021 compleet.

Elegantie op wielen 

Bürstner zet zijn succesvolle strategie van eigentijdse, gezellige voertuigen verder in de nieuwe Élégance: een premiumintegraal op Mercedes-Benz chassis (143 pk) met een volwaardige dubbele bodem van liefst 36 cm. Hij is 890 cm lang en heeft een dubbele as en een MTM van 5,5 ton. Het comfort verhoogt aanzienlijk dankzij de nieuwe gaskoffer met ergonomische opening, het INDUS-toiletconcept van Thetford en het nieuwe SLC-chassis. Het hefbed boven de stuurcabine krijgt een nieuw elektrisch systeem via riemen, waardoor het lichter wordt én 10 cm ruimer. Het interieur is een geslaagde combinatie van witte, beige en zwarte accenten. De nieuwe Élégance komt in twee indelingen: de I 910 G (twinbed) en de I 920 G (vrijstaand bed). Identiek zijn de gescheiden badkamer, de open keuken en een ruime face à face-zithoek.  

Facelift binnen en buiten 

Bij de populaire Travel Van, met zijn smalle buitenbreedte van slechts 220 cm, kreeg zowel het exterieur als het interieur een facelift. Standaard op Fiat Ducato zijn twee indelingen: met dwarsbed (T 590 G) en twinbed (T 620 G). De nieuwe achterlichten vallen meteen op. De beproefde constructiemethode van een GFK-dak is een blijver, net zoals de dubbele airbag, ESP en ASR en de bumper in koetswerkkleur. Verder noteren we een koelkast van 97 l, multizone koudschuimmatrassen en de centrale service-unit. Ook in luxe-uitvoering verkrijgbaar met een stuurcabine in stijlvol Graphite, nieuwe hybride achterlichten, Vaio-badkamer, specifieke bekleding enz.  

Buscampers 

De nieuwe middenklasser Eliseo vervoegt instapserie Campeo. Hij krijgt hoogwaardige aluminium kadervensters en een skyroof. De Fiat-dakstijl is weggewerkt. Het interieur is een geslaagde combinatie van zachte tinten wit en grijs. De indirecte verlichting is dimbaar, een groot dakluik van 50 x70 cm zorgt voor genoeg lichtinval. Waar mogelijk is er een grote koelkast van 135 l. Via extra pakketten kan je zowel exterieur als interieur nog exclusiever voor de dag laten komen.  

De nieuwe Eliseo (Fiat Ducato) kent vier indelingen: 

  • Eliseo 540 (541 cm): dwarsbed (200 x 135 cm), klassieke zithoek 

  • Eliseo C543 (541 cm): dwarsbed, zitbank vervangen door een wandmeubel  

  • Eliseo C600 (599 cm): dwarsbed (197 x 152/149 cm) 

  • Eliseo C641 (636 cm): twinbed (197 x 194 cm) 

Nieuw is ook de optionele pop-updaktent met een tweepersoonsbed van 200 bij 135 cm.  

Gepubliceerd op vrijdag, januari 22, 2021 door Steven Durnez

Delen