Bürstner presenteert de eerste camper met Gallery Roof

Bürstner presenteert met de Lyseo Gallery een unieke camper. De camper beschikt over een Gallery Roof, een hefbare alkoof, die bij stilstand door een compressor verticaal
wordt opgetrokken. Hierdoor ontstaat een tweede woonverdieping en een uniek ruim wooncomfort.

De Lyseo Gallery combineert de voordelen van een halfintegraal met die van een alkoofmodel: tijdens het rijden wordt deze tweede verdieping ingetrokken zodat het voertuig het halfintegraal silhouet aanneemt en, in vergelijking met conventionele alkoofmodellen, aanzienlijk gestroomlijnder en dus zuiniger is .

Bij stilstand kan de alkoof dan in 90 seconden worden opgetild met behulp van compressorlucht en speciaal ontwikkelde luchtkamertechnologie. Het voertuig bereikt een maximale opbouwhoogte van ca. 3,7 meter. De alkoof is niet schuin geplaatst zoals een normaal pop-up dak. Daardoor ontstaat een echte tweede woonverdieping, die naast een XXL comfortslaapruimte met 110 cm binnenhoogte en een oplaadstation voor mobiele telefoons ook een tafel en een zitje biedt. De alkoof is gemakkelijk bereikbaar via een vaste trap.

De in het voertuig aanwezige compressor blaast de talrijke luchtkamers van de alkoof binnen 90 seconden vrijwel geruisloos op. Een druksensor meet voortdurend de luchtdruk in de kamers en pompt indien nodig op, zodat de alkoof in de verhoogde positie blijft.

Het interieur van de Lyseo Gallery is ontworpen in "gentleman's style": cognackleurig buffelleder, Burlington stiksel, donkergrijs gecombineerd met een licht decor en elegant hoogpolig tapijt. De keuken is voorzien van unieke, elektrisch bedienbare functionele elementen, zoals het opklapbare koffiezetapparaat, de opklapbare afzuigkap van Modern Kitchen Technology, een barelement, elektrisch bedienbare lades en een RFID-chip waarmee alle verplaatsbare keukenelementen centraal kunnen worden vergrendeld wanneer men onderweg is.

Met hoogwaardige woonaccessoires en praktische opbergoplossingen wordt het maximaal wooncomfort compleet gemaakt: mineraal aanrechtblad, hoogwaardige en flexibele kraan, inductie/gas kookplaat, glasvak voor het veilig opbergen van glazen tijdens het rijden in de keuken, evenals een verlichte spiegel, een vaste trap met opbergruimte, een schoenenkast en een draadloos oplaadstation voor mobiele telefoons.

Ondanks zijn relatief compacte chassis van minder dan 7 meter heeft de Lyseo Gallery ook een zeer grote badkamer. 

Gepubliceerd op donderdag, juni 10, 2021 door Steven Durnez

Delen