Buitengewoon kampeerweekend in de schaduw van een kasteel

Het Domein van Kwabeek in Boutersem heeft heel wat adellijke eigenaars gekend. Achter het kasteel strekt zich de prachtige Franse parktuin uit. In dit unieke decor vindt van vrijdag 20 tot zondag 22 augustus een buitengewoon kampeerweekend plaats. Denk aan kampvuur, openluchtfilm, wandelingen, toffe gezinsactiviteiten en de geur van barbecue.

Zet je tentje op onder de monumentale bomen en geniet van de stilte en de rust in de vallei van de Velpe. Het Domein van Kwabeek bestaat uit een parktuin, kruidentuin, een rozentuin met maar liefst 450 variëteiten, een hoogstamfruitboomgaard en een grote vijver. In de omgeving stap je zo door holle wegen en donkere bossen.

Vorig jaar al vond een eerste editie van het ‘Buitengewoon Kampeerweekend’ plaats. “We hielden het toen zeer bescheiden door corona. Dit jaar willen we de gezellige familiale sfeer van vorig jaar opnieuw beleven”, zegt schepen van Toerisme & Recreatie Tinne Alaerts (CD&V), de initiatiefneemster van het weekend. “Jaarlijks gaan wij met onze drie kinderen een hele week kamperen. Vooral Zuid-Frankrijk trekt ons enorm aan. In eigen land houden we het meest van de Ardennen.”

Over de locatie hoefde Alaerts niet lang te twijfelen. “Het Domein van Kwabeek is zo mooi en toch zo onbekend. In dit feeërieke kader is het zalig kamperen.” De inschrijving voor dit bijzondere weekend gebeurt via vrijetijd@boutersem.be. Wie dat wenst, kan ook een BBQ-pakket en/of een ontbijtpakket bestellen.

Info: https://www.boutersem.be/activiteitendetail/910/buitengewoon-kampeerweekend 

Gepubliceerd op vrijdag, augustus 13, 2021 door Marijn Follebout

Delen