Benimar blijft verrassen

Een van de populairste merken in België presenteert ook in 2021 een verrassende indeling met een nieuwe integraal. De halfintegralen met twinbed krijgen ook aandacht.

Spelen met bedden  

De vorig jaar gelanceerde Amphitryon werd erg goed ontvangen. Naast de drie bestaande indelingen op 743 cm voor vier personen komt er ook eentje voor vijf. De nieuwe Amphitryon A940 (699 cm) heeft vijf gehomologeerde zitplaatsen. Benimar zorgt voor een leuke twist in het model: achteraan een dwarsbed voor twee personen met erboven een dwarsbed voor één persoon! Bovendien zijn beide in de hoogte verstelbaar, de ruimte onder het onderste bed wordt zo een fietsengarage.  

De A940 heeft vooraan een klassiek maxisalon. De vijfde zitplaats met gordel zit als klapstoel verborgen in de zitbank naast de woonceldeur. Verder zijn er een grote tafel met XL verlengstuk, een koelkast van 140 l, dampkap en een badkamer met volwaardige douchecabine. Als basis dient Fiat (140 pk).  

Ruime halfintegralen  

Het twinbed blijft populair. Bij de Mileo-halfintegralen met elektrisch paviljoenbed komen de Mileo M261 (699 cm) en de Mileo M268 (743 cm) erbij. De eerste heeft een compacte keuken en een badkamer in één geheel met volwaardige douchecabine. Boven het maxisalon hangt een eenpersoonsbed. Onder het linker twinbed zit een praktische kleerkast. De grotere M268 krijgt een face à face-zithoek met ruime open keuken en een aparte badkamer met dubbele deur.  

Het centraal bed blijft in de Mileo M297 (739 cm), net als de face à face-zithoek en de aparte badkamer. Hij krijgt nieuwe hoge hangkasten om nachttafeltjes te creëren aan de zijkant.  

Benimar voorziet als een van de weinigen een vaste, opklapbare trap tussen de twinbedden. Dat blijft, maar nu kan je de ingeklapte trap als een luik opendraaien als toegang tot de garage. De knop om het paviljoenbed te bedienen is nieuw en voorkomt onbedoelde activering. Het bed zakt voortaan ook stiller.  

Buscampers 

In de Benivan UP-reeks (met als standaarduitrusting een luifel, zonnepaneel, fietsenrek…) komt de B190UP (636 cm) erbij met achteraan een in de hoogte verstelbaar elektrisch hefbed.  

De nieuwe B105 (541 cm) krijgt standaard een pop-updaktent en is daarmee het enige model in de hele buscamperreeks.  

Twee grote twinbedden van 190/195 bij 80 cm vinden we terug in de B167. Onder de bedden werd een dubbele bodem voorzien voor nog functioneler beladen.  

Daarnaast is er nog de Entry als instapvoertuig.  

Gepubliceerd op vrijdag, januari 22, 2021 door Steven Durnez

Delen