5 x nieuw voor je camper!

Wat is écht handig als je op stap gaat met je camper? Op CaravanSalon in Düsseldorf, Europa’s grootste kampeerbeurs, werden zestien beurshallen voorgesteld vol primeurs. Pasar selecteerde voor jou de fijnste nieuwe lanceringen.

1. Lekker warm... voor buscampers 

Speciaal voor buscampers heeft Truma de Combi Diesel ontwikkeld. Want waarom op gas stoken als je ook diesel aan boord hebt? Wanneer er ook een compressorkoelkast aanwezig is, heb je aan een kleine gasfles voldoende om te koken. Daardoor heb je meer plaats voor vakantiespullen. Truma’s nieuwe Combi Diesel ‘Next Generation’ zorgt voor verwarming van de camper en heeft een ingebouwde boiler voor warm water. Hij heeft een 25 procent gunstiger verbranding dan z’n voorganger, verbruikt minder diesel, weegt 15 procent minder en heeft een speciale boost-functie om de boiler snel op temperatuur te brengen. Qua verwarming zou de Combi D nog sneller werken dan z’n gasbroertje, de Combi 6E.  

www.truma.com 

2.  Extra tent in no-time 

Isabella – bekend van de voortenten – heeft nu ook oplossingen voor campers. Het merk maakt bijvoorbeeld speciale stand-alone campertenten die blijven staan als je zelf een dagje aan het toeren bent. Nieuw is ook de Isabella Buddy, die een complete voortent maakt van de cassetteluifel. Hij past op de luifels van Fiamma en Thule en bestaat uit twee zijkanten en een front, die je aan de luifel bevestigt. Het front is verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen, zodat een flexibel in te delen leefruimte onder de luifel ontstaat. De Isabella Buddy is ook geschikt voor cassetteluifels die steeds vaker op caravans worden gemonteerd. 

www.isabella.net 

3. Pimp je camper! 

Grijs, antraciet, zwart... Dat kan vrolijker! Het Duitse DriveDressy maakt fleurige stoelhoezen voor alle mogelijke campermerken. Zo pimp je je eigen kampeerauto in een paar minuten en bescherm je de originele bekleding tegen zand, chocolade, hondenhaar of zonnecrème. Op de website kan je stoelhoezen in je eigen stijl kiezen en zelfs je eigen favoriete kleuren en patronen samenstellen in de 3D-configurator. De stoelhoezen zijn handgemaakt van robuuste, duurzame kunstvezels met extra antislip, een drie millimeter dikke schuimlaag voor comfort en ventilatie. Indien nodig kunnen de hoezen worden voorzien van speciale airbag-naden, waardoor die werking gegarandeerd blijft. 

www.drivedressy.com 

4. Fietsen mee?  

Als je met een buscamper fietsen meeneemt, dan is het belangrijk dat de achterdeuren nog steeds kunnen worden gebruikt. Dat kan probleemloos met de BusBiker, een robuuste fietsendrager met een scharnierpunt aan de linkerzijde. Daardoor zwaait de drager helemaal opzij, waarbij de fietsen – of e-bikes - gewoon kunnen blijven staan. Naast de XM290 is er nu ook de lichtgewicht BusBiker X290 Light, met een eigen gewicht van 49,8 kg en een draagvermogen van 80 kg. Daardoor is hij geschikt voor de zwaarste e-bikes; eventueel kan er zelfs nog een derde fiets mee. Busbiker werkt met geselecteerde camperdealers voor de montage. Geschikt voor de camperbussen van Fiat Ducato, Citroën Jumper, en Peugeot Boxer. 

www.busbiker.com 

5. Auto wordt camper 

Van je gewone auto een comfortabele camper maken? Dat kan met de EGOE Nestbox: een slimme campingbox van hoogwaardige lichtgewicht materialen die je alleen maar in je auto hoeft te zetten om te gaan kamperen. De Nestbox bestaat uit een frame met twee kleine lades voor kookspulletjes, een module met een uitneembaar kooktoestel, een fonteintje met waterkraan, een luxe compressorkoelbox en een ingenieus ingebouwde snijplank plus keukenmes. Je kunt ‘m ook uitbreiden met een buitendouche. De bovenkant van de Nestbox is uitklapbaar tot een tweepersoonsmatras, die aan de onderkant is voorzien van een antislip laag. De EGOE Nest is leverbaar in diverse uitvoeringen voor personenauto’s en busjes. 
www.egoe-nest.eu 
 

Gepubliceerd op vrijdag, december 16, 2022 door Dick William Harinck

Delen