2021 word het jaar van de camper

Volgens reisexperts is de camper in tijden van corona terug van (nooit) weggeweest.

In Het Laatste Nieuws voorspelt een resem reisexperts hoe we in 2021 op vakantie zullen gaan. Een van de opvallendste trends: de mobilhome is terug van (nooit) weggeweest. Meer zelfs, 2021 wordt het jaar van de camper. Zo kochten Nederlanders vorig jaar 17 procent meer mobilhomes. “De nieuwe campers zijn nauwelijks aan te slepen”, aldus Timo de Boer van ACSI FreeLife, een blad dat zich op kampeerders richt. Ook verhuurplatforms kunnen de vraag nauwelijks bijhouden.

De reden is simpel: in een camper reis je zelfredzaam én coronaproof.

Reizen in je eigen mobiele huis is ook niet langer een exclusieve hobby voor 40-plussers. “Ook millenials hebben ontdekt hoe fijn het is om de natuur in te trekken en gaan nu kamperen”, meent De Boer. “Wie extreem verbonden is met technologische speeltjes, wordt constant overspoeld met digitale prikkels. Door offline te zijn in de natuur, kan je de batterijen enorm opladen, en afstand nemen van de hectiek van het dagelijkse leven. Kamperen is daar dé manier voor.”

Volgens De Boer spelen campings in op die toegenomen interesse door zich meer specifiek te profileren naar een bepaald publiek. Zo bestaan er campings voor natuurliefhebbers en 50-plussers, alsook campings waar kinderen niet welkom zijn.

Gepubliceerd op vrijdag, februari 5, 2021 door Tom Peeters

Delen