18 nieuwe wandelroutes in Luxemburg

In het noorden van buurland Groothertogdom Luxemburg strekt zich de regio Éislek uit over diep ingesneden rivierdalen, prachtige uitkijkpunten en pittoreske dorpen. Nu pakt de regio uit met achttien nieuwe wandelroutes.

Deze groene long is een wandelparadijs pur sang. De regio beschikt over meer dan 1900 kilometer aan wandelpaden. Geen wonder dat de Escapardenne Trail, volgens ons nog steeds één van de mooiste langeafstandswandelpaden van Europa, voor een groot stuk door de Éislek trekt.

UNESCO werelderfgoed

De regio pakt uit met achttien nieuwe wandelroutes, de Éislek Pied of, vrij vertaald, de Éislek paden. Ze worden bewegwijzerd met het logo van Éislek en bieden elke wandelaar wat wils, of het nu natuurschoon of het eeuwenoud erfgoed van de kastelen en vestingen is.

Zo heb je het Éislek Pad Clairvaux (13,5 km) die de historische stad aandoet en de omliggende bossen. In de stad kan je van woensdag tot zondag terecht in de fototentoonstelling ‘The Family of Man’. Hier werkten 273 fotografen aan mee en tonen de mensheid in 37 thema’s. De expo werd door UNESCO erkend als werelderfgoed.

Een andere topper is het Éislek Pad Esch-sur-Sûre (6,6 km). Deze wandeling is een stuk korter en meteen ook een pak pittiger. Je stapt vanuit de diepe vallei naar een prachtig uitkijkpunt en dat verschillende keren na elkaar.

Kamperen op de oever

De Éislek telt veel campings. Vaak vind je ze aan de oevers van de Our of de Sûre. Een mooie, en interessante met kinderen, is de Camping du Moulin in Bourscheit Moulin. Je kan er terecht met de tent, camper of caravan. Je kan er ook een trekkershut, safaritent of ingerichte stacaravan huren. In de Sûre is een veilige zone afgebakend waar je kan zwemmen. Je ziet er vlakbij ook altijd vissers genieten van de rust. Vlakbij bevindt zich het 900 jaar oude kasteel van Bourscheid die de omgeving domineert. Er vinden regelmatig evenementen plaats.

Gepubliceerd op maandag, mei 23, 2022 door Marijn Follebout

Delen