15 leuke camperplaatsen in België

Het kampeerseizoen trekt zich stilaan op gang. Laad je camper vol en trek op verkenning in eigen land. Kampeertijd helpt je alvast op weg met deze 15 leuke camperplaatsen in eigen land.

Kessel-Lo (Vlaams-Brabant)

Maak aan de rand van Leuven kennis met het Provinciedomein van Kessel-Lo, een groen recreatiepark ideaal voor gezinnen met kinderen. Er zijn speeltuinen, pedalo’s, roeiboten, verkeerspark, minigolf, sportterreinen, een bijenhuis en een ecocentrum waar je alles verneemt over water, zoals watervervuiling en -zuivering. Ook een bezoek waard is de Abdij van Vlierbeek, gesticht voor de Benedictijnen.

Bekijk op Campercontact

Kortessem (Limburg)

Overnachten in je camper en je toch een echte kasteelheer of -dame voelen? Het kan bij de camperparking aan het Kokima eventkasteel. Je overnacht er met het prachtige decor van het kasteel van Guigoven en de bossen op de achtergrond. Rust en stilte staan voorop. Er is een broodjesservice, mogelijkheid tot barbecue en een bar waar je gezellig iets kunt drinken. Naast de deur ligt het bruisende Hasselt. Ideaal om een dagje de stad te verkennen, te shoppen en een hapje te gaan eten. 

Bekijk op Campercontact

De Bonterie, Diksmuide (West-Vlaanderen)

De Bonterie is een actief melkveebedrijf in Keiem/Diksmuide dat zich op een boogscheut van de kust bevindt. Via de lange dreef kom je terecht in een oase van rust, op een van de negen plaatsen, met grazend melkvee als sympathieke buren. Het is tevens het ideale vertrekpunt voor prachtige wandel- en fietstochten. Diksmuide telt tal van natuurgebieden, zoals het reservaat De Blankaart, de Viconia kleiputten met de grote variatie aan planten en de bosrijke gebieden Bekelare en Praetbos.  Uiteraard kan je ook een bezoek brengen aan de iconische IJzertoren en de Dodengang.

Bekijk op Campercontact

Kamphoeve Achelse Kluis, Achel (Limburg)

Natuurliefhebbers moeten zeker even halt houden op deze camperplaats in het Noord-Limburgse Hamont-Achel. Midden in de uitgestrekte bossen is dit een groot grasveld waar je zelf je plaats kiest en geniet van de rust en stilte. Op wandelafstand bevindt zich het trappistenklooster van de Achelse Kluis. Doe je tegoed aan de trappistenwandelroutes, allemaal genoemd naar een trappistenbier. Ze zijn bewegwijzerd en doorkruisen het groene Achel en het stedelijke Hamont en brengen je zo langs het rijke verleden en prachtige natuur van de streek.

Bekijk op Campercontact

Nollekes Winning, Schalkhoven (Limburg)

Een parel van een camperplaats en een oase van rust midden in de Haspengouwse fruitstreek, achter een historische Winning (B&B) met schitterende fiets- en wandelroutes. n het voorjaar zijn het de bloesems die fietsers en wandelaars naar de regio lokken. In de zomer en het najaar is het dan weer smullen van het fruit: eerst aardbeien en kersen en tegen september zijn ook de appels en peren klaar om geplukt te worden. Zeer gunstige ligging nabij de E313.  Tongeren en Genk zijn vlakbij

Bekijk op Campercontact

Birre’s Paradise, Rotselaar (Vlaams-Brabant)

Deze camperplaats is een aanrader. De omgeving heeft veel te bieden op fietsafstand. Ontdek in deelgemeente Wezemaal het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn, in het voormalige neogotische gemeentehuis aan de Kerkstraat 16. Je leert hoe het heuvelachtige landschap van het Hageland is ontstaan en kunt er Hagelandse wijn kopen of proeven. Dit centrum is ook het vertrekpunt van de 7,3 kilometer lange Wijngaardbergwandeling langs wandelnetwerk Hagelandse Heuvels.

Bekijk op Campercontact

Hof Middeldorpe, Sint-Laureins (Oost-Vlaanderen)

Camperplaats Hof Middeldorpe is de ideale uitvalsbasis om dubbel te genieten: enerzijds ligt Sint-Laureins in een landelijke omgeving, anderzijds ben je op een kwartiertje in het Zeeuwse Sluis. Hier overnachten met de camper is genieten van een prachtig uitzicht over de Nederlandse en Belgische polders.  De streek is populair bij fietsers door de weidse vergezichten en de grote waterplassen. De kreken zijn restanten van vroegere, grote overstromingen.  

Bekijk op Campercontact

Leihoek, Machelen-aan-de-Leie (Oost-Vlaanderen)

In het toeristische hart van Machelen-aan-de-Leie (Zulte), op een paar honderd meter van het Roger Raveelmuseum met zijn openlucht petanquebanen, pingpongtafels en speeltuin, ligt camperparking Leihoek. Machelen-aan-de-Leie bevindt zich op de gemeentelijke fietslus Machelen Gulderoute (32 km). Ook op 200 meter afstand kan je vissen in de Machelen Put of gezellig tafelen in een van de vele horecazaken. Een heel leuke vertrekplaats om te wandelen en te fietsen.

Bekijk op Campercontact

Hooge Crater, Ieper (West-Vlaanderen)

Deze camperplaatsen zijn gelegen op de top van de Ieperboog met een adembenemend uitzicht op Ieper en Poperinge. Op wandelafstand van het Hooge Crater museum en Bellewaerde is dit een ideale plaats om te verblijven. Ieper is zeker een bezoekje waard. Het verhaal van WO I in de stad en de West-Vlaamse frontstreek komt tot leven in het In Flanders Fields Museum in de imposante Lakenhallen. Bezoek ook de Menenpoort, waar elke avond om 20 u. stipt de klaroenblazers van de lokale brandweer het aangrijpende Last Post blazen ter nagedachtenis van de duizenden gesneuvelde soldaten die geen laatste rustplaats vonden.

Bekijk op Campercontact

Sint-Amands (Antwerpen)

Sint-Amands aan de Schelde is net een prentbriefkaart. Iedereen kent de streek uit de tv-reeks Stille Waters. Culturele blikvanger is het Verhaerenmuseum , naast zijn geboortehuis, waar je alles verneemt over leven en werk van deze beroemde Franstalige Vlaamse dichter afkomstig uit Sint-Amands. Wandel nadien naar de Kaai en bewonder er zijn monumentale grafmonument. Ook de 35 km lange (vlakke) Emile Verhaerenfietsroute, met start aan het museum, langs de plekjes die een belangrijke rol speelden in zijn leven is de moeite waard! 

  • Adres: Emile Verhaerenstraat, Sint-Amands
  • 052 39 98 60

Bekijk op Campercontact

Camperplaatsen Kompas Camping, Westende en Nieuwpoort (West-Vlaanderen)

Op de Kompas Campings in Westende kan je terecht voor 39 nieuwe camperplaatsen van maar liefst 70m² groot. Kompas Camping in Nieuwpoort heeft liefst 94 camperplaatsen. Elke plaats beschikt over een privégrasveld. De luifel openstellen, je stoeltjes uitstellen en social discancing bewaren is hierdoor allemaal geen probleem. Bovendien kan je genieten van alle faciliteiten op de camping. Boeken is kinderspel dankzij de handige online reserveringsformule.

  • Adres Westende: Bassevillestraat, Westende
  • Adres Lombardsijde: Strandjuttersdreef, Westende
  • Adres Nieuwpoort: Brugse Steenweg 49, Nieuwpoort
  • www.kompascamping.be

Bekijk Kompas Camping Westende op Campercontact

Bekijk Kompas Camperpark Lombardsijde op Campercontact

Bekijk Kompas Camping Nieuwpoort op Campercontact

Blegny (Luik)

Een prachtig plekje voor een nacht. Uiteraard moet je de beroemde door de Unesco erkende mijnsite van Blegny bezoeken. Voorzien van een aangepaste jas en helm ontdek je het leven van de Waalse mijnwerkers ondergronds. Maak een ritje met het treintje en verken de steenberg tijdens een wandeling (met tal van infoborden). 

Ook de moeite: een bezoek aan het nabije Wezet/Visé (7 km). Blikvangers: het regionaal archeologisch museum, een bezoekje aan het Robinson-eiland in de Maas met speeltuinen en een bezoek aan de omgeving met onder andere het park van de abdij Val-Dieu, een oase van rust. 

Bekijk op Campercontact

Barrage de la Gileppe, Jalhay (Luik)

Parking bij de stuwdam van de Gileppe, op 3,5 km van het centrum van Jalhay. Vermits je overnacht aan de stuwdam van de Gileppe moet je dit domein, met stuwmeer (130 ha), zeker bezoeken. Grote blikvanger is de toren van de stuwdam, waar je vanaf de hoogste verdieping (lift) van een schitterend uitzicht op meer en omgeving geniet. Op het gelijkvloers is een expo gewijd aan de geschiedenis van stuwmeer en dam. Verder is er een brasserie en restaurant, een leerpad en speeltuin. In de omgeving wenken tal van wandelroutes. Alternatief is een bezoek aan de nabijgelegen waterstad Spa. 

Bekijk op Campercontact

La Faitafondue, Waimes (Luik)

Perfecte, keurig verzorgde camperplaats met alle voorzieningen bij een fonduerestaurant en ideaal gelegen voor uitstapjes in de omgeving. Absolute blikvanger is hier het imposante kasteel Reinhardstein, het levenswerk van professor Overloop, die het totaal vervallen kasteel van de beroemde familie Metternich (die van het Congres van Wenen) vanaf 1970 steen per steen heropbouwde. Vanaf het meer van Robertville leidt een mooie wandeling, met onderweg ’s lands hoogste waterval, ernaartoe.

Bekijk op Campercontact

Paliseul (Luxemburg)

In de charmante gemeente Paliseul in de provincie Luxemburg vind je vijf recent aangelegde camperplaatsen op een nette en omheinde parking op wandelafstand (500 m) van het dorp. Paliseul ligt op de waterscheiding van de Semois en de Lesse en is nog een typisch Ardens landbouwdorp.

Zijn bossen Defoy, Djumé, Mont le Bour en Neuvy zijn publiekslokkers. Het uitzichtpunt van Rochehaut (op tien minuten rijden) biedt een adembenemend zicht op de Semois en Frahan. Het is het vertrekpunt van een mooie wandeling van 1,5 km door de bossen naar Frahan. 

  • Adres: Rue de Maissin, Paliseul (naast het voetbalpleintje)
  • Reserveren kan online

Bekijk op Campercontact

Meer tips van Kampeertijd

Gepubliceerd op zondag, juli 3, 2022 door Bart Van Belle

Delen