13 elektrische modellen bij Knaus

De CaraCito bleek een geslaagde oefening, en dus komt zustermerk Knaus volgend seizoen met liefst 13 elektrische modellen onder de noemer e.power.

Middenklasser Südwind en instapper Sport krijgen volledig gasloze indelingen en zullen werken op stroom. Het maakt ze 50 kg lichter, wat ze interessant maakt voor de kleinere trekauto. In de e.power-modellen kook je op inductie en koel je via een energiezuinige compressorkoelkast. De verwarming en airco werken met warmtepomptechnologie. De caravans zijn voorzien van intelligente elektronica die alle elektrische toestellen in het voertuig regelt. Knaus gaat er prat op dat door de slimme besturing van de stroomverdeling er geen zekeringen gaan springen op de camping.

Geen gedoe meer met gas!

Knaus hoopt vooral beginnende kampeerders en verhuurbedrijven warm te maken voor hun elektrische modellen, want starters en huurders vinden het gedoe met een gasfles vaak lastig. De 10 e.power Sport-indelingen krijgen in de Selection-uitvoering 17 inch aluminium velgen, gladde zijwanden, een neuswiel met gewichtsaanduiding, verrijdbare afvalwatertank, sfeerverlichting, extra 230 V- en usb-stopcontacten, hordeur, rookmelder, waterfilter en een oprolbare lattenbodem voor eenpersoonsbedden.

De 3 elektrische indelingen van de Südwind 60 Years e.power hebben de uitgebreide 60 Years Knaus-uitrusting en erbovenop nog zelfstellende remmen, gladde zijwanden, 17 inch wielen, een bluetooth-geluidssysteem, waterfilter en een panoramisch dakvenster. Geen fan van een elektrische caravan? De 13 Knaus-modellen zijn ook nog gewoon verkrijgbaar met gas.

Gepubliceerd op vrijdag, oktober 1, 2021 door Steven Durnez

Delen